Världen är liten

Min klasskompis Anna har åkt till Grebbestad på Västkusten varje sommar sen ett x antal år tillbaka.
Hon har alltid bott på Edsvikens Camping. Där är min farbror Ted föreståndare.
En annan klasskompis, Mirre, är vän  med en tjej som gick i min parallelklass på gymnasiet.
Sen Tapani, som var delägare i Bredbar som hade plats här i Eskilstuna för några år sen. Så han har jag nog träffat för några år sen, då jag var där och åt.

/S

Min söndag

Åkomma: Inte sett de tre Fast and Furious filmerna
Status: Oduglig enligt pojkarna
Medicin: Fast and Furious maraton och mat med favoritboysen.

/S

Chicks!

Skratta eller gråta? Skratta lite tror jag och samtidigt ska på huvuvdet! Vilka männsikor...nej, rättelse...vilka tjejer det finns. Jag blir ju gråhhårig. Sörjer även lite att det är som det är. Rakt genom sorgligt att det finns såna tjejer och dem orkar!
Har sagt det förr och säger det igen. Tjejer! Att ni karlar står ut med oss är ju helt fantastiskt. Eloge och medlaj till er. Applåder, bug och bock.

/S

Efter tentan

Efter att tentan var slut i torsdags så gick vi genom svaren lite snabbt, så fick man en käsnla om man klarat provet eller inte.
En av frågarna löd typ "I boken kunde ni läsa....." blablabla. Jag som inte hade läst boken, hoppade över den frågan.
Så sa min lärare
- Ja, ni märkte ju att det var en fråga om boken. Den är mest som en kontroll fråga för att se om ni läst boken.
Busted! Kan ju säga att jag och typ halva klassen vred lite på sig och skratta lite nervöst. Aja, kan ju inte hinna plugga på allt. INte för att jag hade dåligt med tid, utan mest för att jag är så förbannat lat!
Svarade ju faktikst på allt annat och hade rätt så.

/S

Konservativ?

Utveckling och ny design i all sin ära, men "förbättring" är inte alltid till det bättre.
Facebook möblerade ju om här för ett tag sen. Inte till det bättre enligt mig.
Sen har ju en ny version av msn dykt upp nu. Den nya designen kan man ju vänja sig vid och allt det där. Men att ta bort de delade mapparna är ju bara dåligt.

/S

Manpower

Nu har ju dem där tiderna börjat. Jakten på sommarjoibb. I dessa tider får man väl vara lycklig om man får ett litet skitjobb. Förra sommaren tillbringade jag på ett lager. Tänkte söka dit i år igen och fick beskedet att de endast kommer anställa via Manpower. Jag gick in på Manpowers hemsida, där jag redan har mitt CV registrerat och kollade i i deras platsbank. Nix, inget Hm-lager arbete där inte. Skickade då ett mail till Manpower. Berättade att jag fått uppgifter att man skulle söka till HM lagret via deras hemsida och hade mitt CV registerat hos dem men hittade det inte HM annonsen och frågade då hur jag skulle söka det.
Detta blev mitt svar:
Hej  
Bästa sättet att söka arbete på/genom Manpower, är att registrera dig på vår hemsida
www.manpower.se. Klicka på "Jobbsökande" och sedan på "Registrera CV" och följ sedan instruktionerna. Du väljer om du vill vara tillgänglig för alla annonserande företag på vår hemsida, såväl Manpower som andra företag och organisationer som annonserar och söker personal eller tillgänglig endast för Manpower. Du söker själv aktivt bland annonserna på vår hemsida

För det var ju svar på min fråga?

/S

God natt!

Nu dejtar jag någon som alltid går i säng på första dejten! Kudden is the shit!
Jag är ledig imorgon! Sweet!

/S

RLS

Fick min diagnos av Doktor Fredde förra helgen.
Det jag pratar om är RLS, dvs Restless Legs Syndrom. Ni har nog träffat någon som är drabbad. Vid sittande eller liggande position, så finns det en vana att alltid skaka/gunga på benen. Liksom vagga benet fram och tillbaka i små korta och snabba rörelser. 
Jag påstår att jag är allvarligt sjuk. Mamma säger att jag är knäpp.

/S 

God morgon!

De senaste två dagarna har jag fått skjuts till stationen. Ja, som de flesta vet så bor jag inte så himla långt till stationen, tar dryga 5 minuter att gå. Men då min chaufför börjar kl 7, så har det passat alldelse utmärkt för mig att åka med honom. Ibland har man det bra!
Nu laddar vi inför tentan!

/S

Dagen so far

Var bara ett par timmar i skolan idag. Deltenta idag igen och det gick bra. Redan halv 11 bussen kunde jag ta hem. Väl hemma kommer det nu vara städa, pyssla med ditt och datt innan jag ska iväg senare.
Men innan det bar av från skolan så gjordes ett besök påporsilnstronen. På knappen som gör att det spolar står det "tryck här för att spola". Kom då och tänka på en annan sak.
Inprincip har alla paket har skriften "Öppna här" någonstans på sig. Jag menar, hur stor är chansen för att det skulle stå "Öppna någon annanstans"?

/S

Inget mer tuff tuff

Igår spårade ett godståg ur vid bron i Kvicksund. Skador på rälsen belv det och det kommer ta dryga veckan att reparera. Detta resulterar i att jag nu måste åka buss till Västerås. Jag vet att hata är ett stakrt ord, så jag får väl säga jag tycker verkligen verkligen verkligen inte om att åka buss längre sträckor. Blää helt enkeltt. Så om jag får säga såvar det jäkligt onödigt att det skulla spåra ur!

/S

Dagens överraskning

Hur jag och några av min klasskamrater har klarat skolan hittils är ett mysterium. Hur vi kommer klara det resten av utbildningen är ett annat. Vissa av oss, med mig ofta inräknat, så är det inte något nytt att vi har lite koll och noll framförhållning.
Som idag på lunchen. Satt och diskuterade hur den kommande veckan skulle se ut och jag och Linnea kom verkligen inte på vad vi skulle göra på torsdag.
- Men vi har ju tenta då, är Linda Lans snäll att berätta.
Jag och Linnea sitter i chock. Jo, men det är tydligen sant. På torsdag har jag en tenta som sammanfattar tre kurser. Trevlig överraskning? Not.

/S

Finbesök

Vad är ett slott utan sin greve?
Jobbade några timmar i lördags och då fick jag besök. Vid receptionen så stod Philip och Sami! Alltid lika kul att träffa dem! Som tur var så hände det absolut ingeting på jobbet just då, så killarna fick en varsin öl och vi satte oss och pratade och skrattade! Jag jobbade ju med jämna mellenrum rum också givetvis.Efter att jag slutade så for vi hem till Philip.
Vissa saker förgyller verkligen ens dag på jobbet.

/S

God morgon!

Snart bär det av till Västerås för en del tenta i pågåendekurs! Vet faktikst inte vad jag ska göra på tentan så kan inte föbereda mig. Det enda jag vet är att jag ska stå inför klassen. Vad jag ska säga, för jag veta 10 minuter innan!

/S

Vardagslyx!

Så fick jag lite av en långhelg igen! Ledig idag! Underbart skönt!
Precis hemkommen, så nu ska jag gå lös på garderboen. Det ska städas och rensas! Har märkt att mitt skoantal har blivit på tok för högt för att vara mig, så ska se om vi kan minska den siffran lite. Det jobbiga är, jag är på shopping humör. Så hur mycket jag än resnar ur garderoben kommer jag vara lika duktiga på att fylla den igen.
Fick ett litet papper igår om hur mycket pengar jag ska få i löning. Klirr i kassan säger jag!

/S

Nomy!

Det här är musik! Fastande först för låten Cocain, som har en väldigt rolig musikvideo,
första gången på en fest. Snart hade jag alla låtar och alla är så bra!
You better die young, Time, Beyond all fear, Hold your head up high, I miss you.
Listan kan göras lång! Det är så jäkla bra!

/S

Månaden kvar!

Idag börjar nedräkningen! För om exakt en månad så fyller jag 20 år. Helt ärligt, lite nojjig över det hela. Men sen när jag tänker på att vännen Rikard fyller 25 i år, blir jag lugn igen! Gäller att ha rätt perspektiv på det hela!

/S

Jag och min trogna vän

Tro mig, kära läsare, det finns många historier om mig och Ida. Dem tar aldrig slut.
Förra Valborg tillbringade vi med några vänner och vi bestämde oss för att grilla. Sen började det regna, men vi grillade ändå. Hur som helst, senare på kvällen kom festen igång. En nykter sådan för mig och Ida. Ute i köket på borde hittade vi en flaska med sprit. En som det, i våra ögon, det stod "Vanilj Vodka" på. Vi slår oss ner vid bordet och bestämmer oss för att lukta på vanlijen. Sitter där länge och väl och kommentarer som " Vilken god vanilj doft" och "Doften känns mer när an håller flaskan långt från näsan" Oj, vad vi sa tt och analyserade. Sen kom Sanna in i rummet
- Vad gör ni?
- Vi luktar på Vanilj Vodka.
- Men hallå...Det står Vanlig Vodka på flaskan.

Inbillning kan man dö av.

/S

Årgång 91

Jag har ju som tidigare nämnt fått en liten slav på jobbet. På något vis har arbetet inte blivit fullt så betungande och jag har bara gjort roliga saker hela veckan! Wonderbar!
Men hon är av samma kull som min lillebror, dvs 91. Vet inte om det är bara med min bror och min slav eller om det ligger i DNA:t för alla 91:or. Men det där med att stänga dörrar/luckor/lådor och dylikt? Finns inte det inprogramerat? Är alla födda med en stång ur rumpen eller bara slaven och lillebror?
För här hemma så kan man följa lillebrors framfart i köket. Allt är öppet och ostängt! Samma med slaven! Alla dörrar och skåp som hon far fram i är öppna!

/S

Fröken med noll hästar hemma

Sara säger:
Finns en kyrssning i sommar som jag vill åka på, men det är ju 20 års gräns.
Men jag kan få dispens om jag åker med ett gäng över 20 år.

M a r i a säger:
Men då har du ju fyllt 20 år.
Sara säger:
Men det har jag ju!

M a r i a säger:
Fy fan Sara!

Sara säger:
Men vadå? Kan ju inte tänka på allt

För övrigt, jag fyller den 19 april!

/S

Min lilla slav

Min lilla assistennt som jag kör med! Yes, idag fick jag en sån. Eller ja, hon har ju ett namn. Men ändå. Ska jobba denna vecka på Slottet. Idag kom det en liten praktikant från HR och jag fick bli hennes handledare. Jag tror ju då att hon kommer lära sig bäst genom att göra sakerna praktikst. Så hon får göra väldigt mycket. Och jag? Jag tar väl ett telefon samtal eller två. Skönt att inte vara längst ner i kedjan längre!

/S

Glassigt

Eftersom jag hade min one on one tenta igår med Roffe, så resluterade det att jag blev ledig idag! Lite av en långhelg!Kan inte nog uttrycka hur skönt det är!
En sväng ner på stan har ju hunnit med. Skulle handla lite saker inför kvällen, men inte helt oväntat blev det yttligare prylar. Bl.a 8 böcker för 60 kr. Den ni! Boknörd som jag är. 


Häromdagen när jag körde till skolan så blev det att ha på Adam och Gry på radion. Av någon dum anledning valde de att ha melodifestival tema. Fick då höra den där låten av af Ugglas. Jag har svårt för henne överhuvudtaget och undrar egntligen varför hon har fåttn tagit plats i Sveriges känids värld. Men låten sen! Att den är favortitippad är ju näst intill skandal! Vart är Sverige på väg!? Om vi skickar den till Song Contest får vi skämma ögonen ur oss!
Oglassigt värre.

/S 

Time flys by

Ber om ursäkt för min frånvaro. Men har haft mycket att göra, knappt vart hemma de sista dagarna och ännu mindre hunnit sitta framför datorn. Men jag har haft kul! Det har vart jobb, skola, lite mera jobb, träffat närmsta vännerna och allt där emellan!
Men skolan har nu dragit igång med dunder och brak. Första delprovet i en kurs gjordes idag. Måste säga att det gick riktigt bra, då jag fick 4,5 på en skala av 1 till 5. =) Men att komma tillbaka till skolan var inte så jobbigt. Har jag bara min klass så löser sig allt!

Min vän Ida informerade mig om att idag är det exakt ett år sen vi badade isvak! Det jag dirket tänker på är kylan, oförmågan att prata, Peter och Jacobs beslut att bada i badshorts och sen värmen från bastun!

/S

Back to school

Ånget. Ångest. Hyperventilerar. På gränsen till en liten panikattack. Andas i en brun papperspåse.
Vart tog dessa tio veckor vägen? Hux flux så var jag här, nästan i mitten av mars och min tid på Sundbyholms Slott är slut för denna gång.
Imorgon ska jag tillbaka till skolan. Är inte mentalt förberedd på att sätta mig i en skolbänk igen. Vill jobba.
Ljuspunkten är min klass. Saknat er!

/S

Tjejer med noll framförhållning

Caroline Klein skrev:
klockan 13.43
Vet du nu då? hahaha... =) sitter och skriver Lia uppgiften just nu... om ledarskap! Hade helt glömt den och det va en hel del knepiga frågor!? Kram

Sara Åkerman skrev:
klockan 13.45
Hahaha, vill du veta något? ;) Jag sitter och gör exakt samma sak!. Börjar snart bli klar dock =) Men tänkte på en annan grej...den där blå boken vi köpte? På engelska? Skulle vi har läst den eller något tills imorn?
Kram kram

Caroline Klein skrev:
klockan 13.49
Vad är det för bok vi ska ha läst? Som Rolf skrev i mailet?!

/S

Charmören

Phille säger:

Men nu sticker jag till festen...

Phille säger:

Och sedan dit ödet för oss..

Phille säger:

Förhoppningsvis för det mig till dig! ; )

Nej, nu blir det fest!

/S

S:n

1. Vad heter du? Sara
2. Ett ord på 4 bokstäver? Sola
3. Flicknamn? Sanna
4. Pojknamn? Sebastian
5. Yrke? Svetsare
6. Färg? Snorgrön
7. Klädesplagg? Sko
8. Mat? Soppa
9. Sak i badrummet? Schampo
10. Plats/stad? San Francisco
11. Orsak att vara sen? Seg
12. Något man skriker? Satan i gatan
13. Film? Sex and the City
14. Något man dricker? Sex on the beach
15. Band? Six Pistols
16. Djur? Struts
17. Gatunamn? Säbygatan
18. Bil? Subaru
19. Sång? Still Burnin
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Stafett

Vinsten!

Idag kom den. Skivan som jag vann i helgen! Mix Megapol Hitsamling nr. 1 heter den. Den har 23 spår. Var av jag tycker 3 spår är bra. Känner på mig att denna skiva inte kommer gå varm hemma hos mig.

/S

Jerry Springer

Har ni sett det? Det är en amerikansk talkshow. Kamerakåta människor ställer upp för att berätta om sitt tragiska liv och hur jobbigt dem haft det, och nu ska konfrontera denne/dem som gjort livet surt. Typ.
Min egen åsikt är att det är hur kul som helst. En person, som oftast ska göra slut eller berätta för sin partner att de vart otrogna, sitter på en stol och berättar hur det är. Får oftam ed sig publiken på sin sida.
Sen tar de in den ovetande partnern. , som inte har en aning om varför han/hon är på Jerry Springer. "But it can´t be good". Men dööh?!
Sen så berättas det att den förste vart otrogen, vill göra slut osv i internationell tv. Ja, vissa kanske går igång på det också. Efter det så kommer anledning och personen till att det tog slut/ var otrogen med, ut på scenen. Och vilket liv det blir då! Helst ska de kasta saker på varandra! Skrika lite på varandra. Lätta på trycket. Sen när det blir fysiskt, då kommer min favoritbit. Vakterna som ska hålla isär dessa arga människor. Karlar som är två meter höga och två meter breda. De står som små soldater vid scennes kant och väntar på att ingripa!
Bara på amerikansk tv.

/S

Lite trött på detta nu

OKej, jobbet kanske inte är fläckfritt. Undantagen som bekräftar regeln.
* Mineralvatten
* Mineralvatten med citron smak
* Hissmusiken i lobbyn
* Gästernas två vanligaste fraser "Det står så på er hemsida, gäller det då?" och "Men jag vill inte/vill ha ett rum som det spökar i. Höhö."

/S

Vårterminen

Ett steg närmare skolverkligheten idag då mitt schema för vårterminen.
Vilket underlättare för mig mycket. Såg när jag kommer bli sjuk. I maj, märkte jag, att jag kommer drabbas av skörbjugg. Eller kanske något mer vanligt som lunginflamation. Har inte rikigt bestämt mig än. Får se.
Bara tre dagar kvar nu på Slottet. Jag sörjer.

/S

Tjejen med noll koll

Igår. Från min kära vän Caroline:
"Heej gumman! Hoppas allt är bra med dig!
Tänkte bara fråga när vi börjar skolan imorn? Puss"
Mitt svar:
"Carro. Vi börjar skolan om en vecka. ; ) Puss"

Om ni känner Carro så skulle ni inte bli förvånade. Hon är sån. Verkligen inte koll på något. Hon har sin egen lilla tid på morgonen, då hon dyker upp i skolan. Vi andra börjar halv 9. Hon kommer in i klassrummet kl 08.35. På minuten. Slår alrdig fel. Det är inte en överdrift. Okej, ibland kan hon chocka och komma 08.34. Sen ibland gör hon oss oroliga, då hon inte dyker upp försen kl. 08.36.

/S

Dagens prestation

För en timme sen bestämde jag mig för att plugga innan kvällens planer ska ta sin början.
Ja, ni läste rätt. Plugga. Sudera skulle jag göra. Jag är lite smått förvånad själv faktikst.
Men kände att det är läge att börja. Har två uppsatser som ska vara inlämnade om en vecka. Det går bra. Jag började. Skrev fyra meningar. Sen föll motivationen. Gjorde lite annat. Skrev några meningar till. Sådär höll det på. Nu sitter jag här med en halvsida.
Ehh, jag har ju hela veckan på mig.

/S

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0