Farliga tider

Bokrean är i full gång! Känner på mig att jag kommer köpa några böcker. Första köpet är redan avklarat. Problemt är dock vart jag ska få plats med dem. För i bokhyllan och mina andra hyllor får det defentivit inte plats. Ehh. Värre saker har väl hänt.

Något annat som är farligt är mörk chocklad. Oj, vad gott det är.

/S

Sex and Drums and Rock 'N' Roll

En låt som jag kan lyssna på om och om och om och om igen är Meat Loaf med I'd Do Anything For Love. Sååååååå bra!!! En av de aboslut bästa låterna genom tiderna!

/S

I don´t swing that way

Ända sen jag la upp min profil på en sida för att få kontakt med människor i andra länder, så har endel tagit kontakt med mig i helt andra avseenden än vad jag tänkt. Men dessa frier mail kommer med jämna mellanrum, sisådär en-två i veckan. Oftast är det någon i afrika som vill be om min hand. Smickrande, men nej tack. Min vän Frank i Holland säger att han har samma problem. Fast med tjej från Ryssland som vill bli hans fru. Men idag så hade jag fått ett mail som skillde sig lite från mönstert. En kvinna vid namn Marie, 28 år och bosatt i Senegal ville komma till Sverige så att vi kunde gifta oss, eftersom det är okej här. Hon hade läst min profil och genast känt att vi var soulmates. Tack, men nej tack

/S

Löning

Eller ja, så mycket lön kan jag väl inte påstå att det är. Men studiebidraget kom idag! Bestämde mig för att spara denna månad. Det brukar jag bestämma mig för. Sen så hamnade jag på Tuna Park och såklart blev det shopping. Jag är som en groda utan ben när det kommer till shopping.

Nu blir det semla! Mums!

/S

Update

Status: Lite små trött men annars på topp!
Strumpor: Svarta med små vita hjärtan
Ur högtalarna: Boston - More then a feeling
Dagens planer: Träning, lunch med min praktikhandledare och träffa vän ikväll
Längtar till: Examen, trött som tusan på studier nu
Hetast just nu: OS
Hårstatus: Lockigt som tusan
Saknar: Mina klassisar
Konstigt: Varför vi har hårfäste, sen en slät panna och sen en remsa hår över respektive öga
Alltid: Glad!

/S

Ditt och datt

Såg på tv att Svenska Hollywood fruar säsong 2 ska börja snart. Tummen upp för det!
Tummen ner för att vi får ännu mera snö. Ge mig vår nu!
Fått en inbjudan för att åka till Holland. Jo, jag tackar ja.
Jag har skaffat en praktikplats! Tjoho! Ska träffa min handledare för en lucnh på måndag!
Idag är det två månader kvar tills jag blir hela 21 år.

Nej, nu ska jag iväg på sommarjobbs intervju! Wish me luck!

/S

Husdjur

Här för ett tag sen så skaffade mina vänner Anders och Jenny två marsvin. Gnagare helt i min smak om man nu absolut måste ha det. Maria har bestämt sig för att skaffa råttor. Jag är inte rikigt överesn med den tanken. Jag är inte rädd för dem eller något, men råttor? Hon har idag vart inne på Svenska råttföreningens hemsida för att lära sig med. Ambistiöst av henne. Jag är helt förundrad av att det finns en Svenka råttförening och att de har en hemsida.

/S

Mums!

Vi säger ju äpple eller hur? Inga protester mot det?
Varför säger vi då äppelpaj?

/S

Intervju

Jag har fått en intervju för ett sommarjobb! Bara hålla tummarna för att jag får det då!

/S

God morgon

Då blev jag väckt denna morgon då min käre vän inte tyckte att jag behövde sova längre. Bara för att han måste vara på jobbet sju, behöver han inte ringa mig vid nio och tycka att nu minsann ska jag också gå upp. Missförstå mig inte, jag tycker om min vän, men det finns gränser! Men jag är inte bitter för det! Det var ett trevligt samtal och upp måste jag väl.

/S

Overkill

Visste ni att japanerna har tre olika alfabeten/skriftspårk? Helt galet. Min vän Caroline har börjat läsa detta språk och berättade det för mig. Det första alfabetet, som är grunden heter Kanji och av det finns det tusentals tecken. Den vanliga Svensson japanen kan cirkus 2000 tecken. Jag som har problem med vårt alfabet.

/S

Vi gör det lätt

Jag: Hur noggrann har du gjort den där bilagan med metoder?
Linda: Jag har bara gjort en för källor och den är noggrann!
Jag: Så noggrann att du svarat på alla underfrågor? Är ju tusen som te.x skriva vilka sökord du användt.
Linda: Haha, no no no, har jag inte gjort! :P Fy fan!
Jag: Haha, var ju tvungen att fråga. Lät så himla ambitisöt!
Linda: Sara, vi är inte sådär överambitiösa. We do it our own way ;)
Jag: Amen to that sister!

Och så var det yttliggare ett till kapitel skrivet om vår klass minst ambitiösa elever.

/S

Here we go again

Ja, det har väl inte undangått någon att den årliga epidemin har dragit igång i detta avlånga land. Samma sak varje år. Pågår i flera veckor och förpestar tv, radio och alla annan media.
Vi såg de första fem minutrarna sen bytte vi kanal. Men en sak skiljer ju sig detta år. Heja Dolf!

/S

Hola

Jag ber om ursäkt för min frånvaro de senaste dagarna. Både brist i tid och insperation är faktorer.
Redovisning på fredag. Borde plugga.
Ehh, går ner på stan i stället.

/S

Countdown

Det märks att det bara är en vecka kvar till min deltidsredovisning. För nu börjar jag plugga, då jag börjar känna av tidspressen! Inte en sekund får gå till spillo. Kom hem vid strax innan 11 och satte mig och skrev i en timme, för sen började ju Criminal Minds och det går ju inte att missa! Det händer inte ofta mina damer och herrar att jag är så flitigt! Oftast skriver jag en menning och tycker att jag förtjänar en paus på en kvart. Men inte denna sena kväll! Här studerades det flitigt minsann!

Men nu blir det att sova!
God natt folket!

/S

Perspektiv

Jag och Linda har väl lite smått ångest över vårt projektarbete. Singular. Som vi har hela denna termin på oss att göra.
Jeanette ska göra detta de kommande två månaderna:
3 tentor, 3 inlämningar, 2 projekt arbeten och 3 duggor.
 
/S

Me like

Vad är det för djur som stjäl hamnanläggningar? - Tapiren
Vart bor han? - Köpenhamn

Har i natt sovit 10 timmar. Det är lyx!

/S

Riga, there and back again

Kryssningen blev ju kalas!! Tack alla vänner som gjorde den så himla bra! Det ska vi göra om!

Dock började det inte så kul. Vi kommer till terminalen och upptäcker att till de 2000 personer som ska med båten, finns det endast fyra luckor att hämta biljetterna. Dessa luckor öppnar 1 timme innan vi ska gå på. Ja, det körde ihop sig. Sen fick vi även veta att de bara hade en dator med alla bokningar i. Vilka nötter! Så kön, eller snarare klumpen fram till dessa luckor var ju enorm och Martin som skulle hämta våra biljetten rörde väl sig 2 cm i kvarten. Men efter mycket om och men, så kom vi äntligen iväg, cirka 1,5 timme senare en planerat, men vad gör det? Vi var ju ombord! Mina hyttkamrater var Viktoria, Kristian och Rikard. Bara den kombinationen säger ju lyckat. Vi kikade runt lite på båten, handlade lite i taxfreen, hängde i hytten och pratade och skrattade massor. Snart fick vi sällskap av de andra pojkarna! Mycket rolig kväll! Mindre roligt var att vår hytt låg långt fram i båten, så när vi väl skulle sova, så hörde vi vägg i vägg hur isen krossades mot båten. Och det lät kan jag lova. Högt!
Dag två. Vi gör Riga lite mindre säkert. Upptäcker snart att hitta någonstans att äta är inte det lättaste och att fråga efter vägen är svårare. De pratar inte engelska i detta land. Men efter en promenad så hittade vi något form av centrum och snart även en restaurang. Stan finaste resaurang enligt oss när vi kommer in. Super god mat, bästa servicen och finaste inredningen. Och det dyraste vattnet. Två flaskor vatten kostade 150 kr. Jo, jag tackar ja. Det kompenseride vi med att ta några handukar från deras toalett. Sen gick vi en sväng på stan och shoppade lite. Promenerade sen tillbaka till båten för att göra oss i ordning för kvällen! Denna kväll bjöd även denna på massor av skoj, skratt, prat och dans med vännerna och nya bekanta! Galet kul!
Bilder kommer snart!

Idag två dagar efter kryssningen så kommer Sara på att det är samma båt som hon åkte till Tallinn! Gick hela kryssningen och tyckte allt såg bekant ut, men tänkte väl att det var väl något skepp i liknande stuk! Plus poäng till mig!

/S

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0