Riga, there and back again

Kryssningen blev ju kalas!! Tack alla vänner som gjorde den så himla bra! Det ska vi göra om!

Dock började det inte så kul. Vi kommer till terminalen och upptäcker att till de 2000 personer som ska med båten, finns det endast fyra luckor att hämta biljetterna. Dessa luckor öppnar 1 timme innan vi ska gå på. Ja, det körde ihop sig. Sen fick vi även veta att de bara hade en dator med alla bokningar i. Vilka nötter! Så kön, eller snarare klumpen fram till dessa luckor var ju enorm och Martin som skulle hämta våra biljetten rörde väl sig 2 cm i kvarten. Men efter mycket om och men, så kom vi äntligen iväg, cirka 1,5 timme senare en planerat, men vad gör det? Vi var ju ombord! Mina hyttkamrater var Viktoria, Kristian och Rikard. Bara den kombinationen säger ju lyckat. Vi kikade runt lite på båten, handlade lite i taxfreen, hängde i hytten och pratade och skrattade massor. Snart fick vi sällskap av de andra pojkarna! Mycket rolig kväll! Mindre roligt var att vår hytt låg långt fram i båten, så när vi väl skulle sova, så hörde vi vägg i vägg hur isen krossades mot båten. Och det lät kan jag lova. Högt!
Dag två. Vi gör Riga lite mindre säkert. Upptäcker snart att hitta någonstans att äta är inte det lättaste och att fråga efter vägen är svårare. De pratar inte engelska i detta land. Men efter en promenad så hittade vi något form av centrum och snart även en restaurang. Stan finaste resaurang enligt oss när vi kommer in. Super god mat, bästa servicen och finaste inredningen. Och det dyraste vattnet. Två flaskor vatten kostade 150 kr. Jo, jag tackar ja. Det kompenseride vi med att ta några handukar från deras toalett. Sen gick vi en sväng på stan och shoppade lite. Promenerade sen tillbaka till båten för att göra oss i ordning för kvällen! Denna kväll bjöd även denna på massor av skoj, skratt, prat och dans med vännerna och nya bekanta! Galet kul!
Bilder kommer snart!

Idag två dagar efter kryssningen så kommer Sara på att det är samma båt som hon åkte till Tallinn! Gick hela kryssningen och tyckte allt såg bekant ut, men tänkte väl att det var väl något skepp i liknande stuk! Plus poäng till mig!

/S


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0