Fördomarna regnar

Ni möter en man i 40+ åldern och vid hans sida går det en asiatisk tjej vid hans sida. De kan även gå hand i han alternativt armkrok. Är det bara jag som tänker postorder fru då? Inte? Tack.

/S

Oink oink

Jag har bestämt, ja för ett bra tag sen att det där med vaccin mot svininfluensan inte faller mig i smaken och att jag hoppar det där med sprutan. Inte för att jag är spruträdd eller något men hela grejen med grisen känns så uppblåst av media. Jag tror helt enkelt att jag klarar mig bättre utan den och känner även att den har blivit lite överksattade.
Känns som att det är störra chans att jag blir sjuk om jag tar sprutan faktikst. Sen vet de ju inte ens vad konsekvenserna blir av vaccinet om 10 år. De som framställt vaccinet har sagt ifrån sig allt ansvar för det. Kännas inte vidare tryggt.
Nej tack till spruta.

/S

Ofräscht

Ber om ursäkt för frånvaron. Har haft brist på insperation att skriva.
I dagens Metro fanns det en bild som var allt annat än fräsch. Det stod att du kunde bli lättare förkyld av snabbmat. Någon dag skulle jag vilja läsa en artikel där det står något bar om snabbmat.
Men hur som helst, brevid den här artikeln så var det en bild på en tjej som stack in huvudeti ett nysmoln. Du såg verkligen hur nysdropparna hängde kvar i luften och där stod hon och andades in det. Ofräscht helt enkelt.
Men visste ni att när det är kallt ute, så hänger nysen kvar längre i luften? Alla små baskilusker som svävar omkring där lite längre. Också ofräscht.

/S

Hitta den där speciella

Jag har ju mitt lilla fritidsintresse av att sitta och skiriva brev och mail till nyfunna vänner runt om i världen.
Att kolla runt på olika sidor efter folk som är intresserade av att ha kontakt på detta vis är mycket intressant. På en sida kan du välja om ni ska skriva via mail, via vanliga brev eller så kan du välja kategorin Female prison penpals.
Sen så liknar endel profiler kontaktannonser. Så som:

"Hey, I´m lisa and i am 5ft 11inches, blonde hair and blue eyes and very bendy"

"Hello, I am a beautiful lady who is 19yrs of age, respectful,faithful, and have high sense of humor. I am Ghanaian, single, and need a serious white guy [i mean a white guy not black guy/man] of age ranging from 30yrs and above who is financially sound for marriage. I prefer someone who lives in Europe, U.K, U.S.A, Canada and Asia. I dont care leaving Ghana just to stay with u. I prefer you E-mail me. If you don’t fall under these ranges don’t contact me."

/S


10 månader tack

Jag tycker att November och Mars är två riktigt onödiga månader. Det pågår ett mellanting till väder som bara existerar i detta avlånga land. Det är bara grått, tråkigt, kallt och blött. Helt värdelöst med andra ord.
Två riktiga långfinger månader, om ni frågar mig.

/S

Lyx

Eftermiddagsfika med champange! Jo, jag tackar ja.

/S

När eftermiddagströttheten slår till...

Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:42]:
Fruklådan är här!
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [14:42]:
Jag sprigner
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [14:44]:
supersur kiwi men jättegod madnarin
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:45]:
Okej, jag har liksom inte hunnit till min madarin än  
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [14:45]:
snigel
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:46]:
nej nej, upptagen affärskvinna  
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:46]:
Hitta en kändis i ordet Mandarin
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [14:47]:
Darin!
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:47]:
Ja!!!
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [14:47]:
har du inget att göra eller??
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [14:48]:
Hahaha, jo jag har massor att göra...

Snooze knappen

Jag älskar den knappen. Jag och Alexzandra diskuterade imorse varför det var 9 minuters snooze tid.
Då kollade jag upp det på min kära vän wikipedia. Skiter i vad ni säger om att man inte ska lite på den sidan. Wikipedia is the shit!

På 1950-talet när snooze-funktionen lades in i väckarklockorna, hade mekaniken inuti väckarklockorna sedan länge varit standardiserad. Detta innebar att tänderna på kugghjulet till snooze-funktionen var tvungen att matcha den befintliga konfiguration. Detta lämnar ingenjörer med ett enda val: De skulle kunna ställa snooze-tiden till antingen lite mer än nio minuter, eller lite mer än 10 minuter. Men eftersom rapporter visade att 10 minuter var för långt, eftersom det tillåter människor att falla tillbaka i en "djup" sömn, beslutades det om nio minuters snooze, i tron om att folk skulle vakna lättare och gladare efter en kortare tupplur. Även om dagens digitala klockor kan programmeras att ha en snooze, oavsett längd, väljer tillverkarna att hålla sig till nio minuter, eftersom det är vad konsumenterna förväntar sig.
(från http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4ckarklocka#Snooze-funktion)

Då har jag lärt mig något nytt idag!

/S

Lucky!

Tänk att jag har hamnat på sen så bra praktikplats! Allt är verkligen kanon!

/S

Eureka!

Jag har hittat den! Min nyårsklänning!
Jag hade inte ens börjat leta efter en, men så helt plötsligt var den där.
Det var körer av änglar som sjöng och från himlen sken en ensam liten solstråle på klänningen!
Yes!

/S

Why?

Varför varför bor jag i detta kalla land? Jag tål inte kyla. Jag är inte byggd för det. Då kanske ni undrar varför inte jag sticker till varmare breddgrader. Men seni, det är inte så lätt det heller, då jag blir en kräfta då jag bara tänker på solen.
Synd om mig. Jag och judarna har inget land.

/S

Snabba puckar?

Ja, nu var det så för ungefär ett halvår sen ansökte jag om ett sommarjobb på Strömholms djursjukhus som receptionist. Dom hörde aldrig av sig, så jag gick vidare med livet.
Nu ringde hon och undrade om jag fortfarande var intresserad av tjänsten, som är på heltid och börjar omgående. Då jag sa att jag sökte tjänsten för ett halvår sen som ett sommarjobb och eftersom jag är heltids student så har jag tyvärr inte tid med ett heltidsjobb, men tack för erbjudanet.
Då muttrar hon lite att "ja, det står ju här i ditt CV att du är studernade och tar examen nästa år".
Jo, men om hon visste att jag var heltidsstuderande, varför då erbjuda mig ett heltids jobb? Alltså, kul att bli erbjuden jobb men ja, vad hade hon tänkt sig? Kloning? Att jag skulle ge ordet multitasking ett nytt ansikte?

/S

Chockerande....not

Jaha, då var det ju fenomenet SJ igen. Imorse var mitt tåg försenat med 50 minuter. Anledningen är ju så sorglig så att om jag jobbade på SJ skulle jag skämas.
Jag tar 7.15 tåget. Det går ett tåg 6.55. Det tåget är alltid ett sånt där gammalt tåg och har alltid vart. Det tåg som jag tar är en ny dubbeldäckere och så har det också alltid vart.
Nu fick personerna som skulle köra 6.55 för sig att dem skulle ha en dubbeldäckre, så de tog de tåg som egentligen skulle gå en halvtimme senare. Det är ju schysst. Så ungefär 7.10 upptäcker dem detta och börja fixa fram ett nytt tåg. När de väl fått fram det, så upptäcker dom att "Ja just det, det var ju detta lok som var trasigt" Så då var dem tvugna att byta.
Jösses. Det kan inte krävas mycket för att få jobb på SJ.

/S

A day to remember

Kick off med MCI i fredags! Herregud, vilken kul dag det var!
Började med en luch med klasskamrater! Jättekul att träffa dem.
Sen väl tillbaka på kontort så träffar vi personerna från Göteborgs kontoret, som kommit till huvudstaden för Kick offen. Sen börjar det hela. Vi blir indelade i lag, får en ryggsäck med diverse saker, en kamera och ett häfte. I häftet finns det 33 uppdrag som ska utföras runt om i Stockholm. Vi har två timmar på oss. Det lag som klarat mest uppdrag och fått ihop mest poäng vinner. Så det var bara sätta igång. Några uppdrag var:
* Alla i laget ska vara med på bild då ni sitter i ett träd
* Sjung för en torghandlare och ta kort
* Åk Djurgårdsfärjan och ta ett kort på den klassika Titanic scenen,
som jag fick göra med mitt röda hår som passade till Kate Winslet.
* Ta reda på exakt när skeppet Vasa bergades
* Ta kort på två i laget som ligger i en Hästen säng
* Alla i laget ska bära en total främling
* En i laget ska krama en polis
* Vilken kung är detta? Tavlan finner ni i Livrustkammare.
och så rullade det på sådär. Herregud vad vi flängde runt. Så inom loppet på en timme var jag på Slottet, Vasamusset och Skansen. Helt galet.
Väl tillbaka på kontoret så redovisades alla uppdrag, vi fick olika poäng för olika uppdrag och våra första glas vin.
Mitt lag vann!! Tjoho! Sen fick vi veta att vi led av tidsbrist och vi fick 20 minuter på oss att byta om till festkläder! Så killarna fick en halvan av kontoret och tjejerna den andra. Tänk er Top Model när de har en modevisning och måste byta kläder snabbt som sjutton. Där har ni kontort under dem 20 minutrarna.
Sen var det dags för deltävling två. Musikquiz om 80-talet. Då vänder sig mina lagmedlemer till mig:
- Men Sara, när är du född?
- 89.
- Jaha, då kanske vi inte kan räkna så mycket med dig då.
Dra åt pipan med er allihopa, hade jag lust att säga, men det var roligare att visa dem vad jag kunde. Det visade sig då att jag kunde mest i laget och gjorde så att vi hamnde på en andra plats.
Ja, jag skryter över det, thank you very mutch!

Efter det så fick vi gå ut till bussen, som körde oss till Kung Carls festvåning! Lyxigt värre. Väl där bjuds vi på tre rättersmiddag som såg ut som detta:
* Sallad med lättstekta skaldjur, avokado & gurka i sötsyrlig limedressing
* Oxfilé med gratinerad örtpotatis, gräddkokta kantareller & rödvinssås smaksatt med rosmarin
* Luftig vaniljcheescake med rårröda hjortron & karamelliserad digestive.
Mums!
Sen var det dags för nästa deltävling. Två från vajre lag skulle vara med på nästa omgång som handlade om musik från 90 talet. Jag och en kille som heter Johan fick ställa upp. Det visade sig att nästa deltävling var a la Singing Bee. Jösses, var väl det jag tänkte. Första låten jag fick var GES, Gräver guld i USA. Klarade jag mycket bra. Nästa var E-typ, vilket jag också tog. Sen kom mitt fall. Vem tänder stjärnorna? Kan väl den meningen och inte mycket mer av låten och det var ju självklart en annan mening som jag skulle sjunga.
Efter det fortsatte festen tills jag var tvugen att ta halv 12 tåget hem.
Tack för den kvällen! Sjukt kul!

/S

Kändisspotting

Magnus Carlsson

/S

God morgon!

När jag kom in på centralstationen i huvudstaden idag så bjöds det på gratis chockladkakor från Marabou!
Jag som inte ens tycker om Marabou, men men.
Smakade den nya Marabou i onsdags. Vinter heter den. Den smakar jul. Bästa sätet att beskriva den på. Hela munnen fylldes med en julsmak.

/S

Dagens vits

Du kan ta rälsbussen om du ska plocka svamp.

/S

Analfabeter?

Jag är ganska värdelös på att skriva på datorn. Det har ni säkert märkt att bokstäver byter plats med varandra när jag skriver. Men man kan ju inte ha rätt alla gånger. Visar sig att Alexzandra i min klass, som även är på samma LIA plats som mig, har samma problem.

Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [10:17]:

by the way det ska vara färsigt på torsdag
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [10:18]:
vad ska vara fräsigt?
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [10:18]:
färdigt!!!!
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [10:18]:
Hahahaha
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [10:18]:
asg
Sara Åkerman (MCI Stockholm) [10:18]:
Hahaha, ja men det skadar väl inte om offerten är frsig heller?  
fräsig!!!
Alexzandra Rose (Ovation Scandinavia) [10:18]:
nej eller hur

/S

Trafiken

Här på radion i Stockholm så rapporterar dem trafiken.
Den lilla radio människan sa imorse "Krockar ni inte så rullar det på bra"
Citat av ett geni!

/S

Kulturell

Imorse på tåget roade jag mig med att läsa en rapport på 20 sidor. På norska! Den ni! Norska är ett mycket roliga spårk tycker jag! Vem kan ta en norrman seriöst?

/S

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0