Novair blev Nowhere

Jaha, redo att höra om så många förseningar att man vill gråta? 
 
Okej, på väg dit. Får sms mitt i natten att vårt flyg är försenat från 6.15 till 13.00. Stor jäkla suck. Blev lite frukost på arlanda, möta upp resten av gänget som körde upp på morgonen. Hängde på arlanda och tiden gick så sjukt långsamt. Gick väl tre varv på arlanda och kollade alla affärer. Sen kommer nästa. 15.00 ska planet gå nu. Och då ska det tilläggas att än så länge har vi ingen aning varför det är försenat. Ingen svarar på telefonen hos apollo och hittar ingen på flygplatsen. Bra service...Sen närmare det sig 15.00. Då får vi ny tid 16.45 och fantastiskt nog en gate. Nu ska det väl gå vägen. Efter fem minuter så försvinner gaten från tavlorna. Vad nu då? Åter, ingen aning om varför. Får tag på personal på arlanda, dem vet inte heller. Efter säkert ytterliggare en halvtimme så dyker gate nummret upp igen och nu ska det vara rätt säkert med tid och gate. Och som tur är var det så. Vi kom iväg och landade sen kväll på Zakynthos. Men en hel dag var förlorad. Suger. Fett. Vi fick veta på planet att flygbolaget Novair som vi flög med endast har tre plan att flyga med och ett hade gått sönder. 
 
Så skulle vi åka hem också. Satt och skämtade dagen innan att vi inte kunde ha oturen att råka ut igen för en försening. Tji fick vi. När vi kommer till flygplatsen får vi veta att flyget är försent från 11.30 till 15.00. Vi var helt säkra på att vi var med i Dolda kameran. Men icke. Fullt allvarligt. Och denna flygplats var max 200x50 meter stor. Så fanns inte ett skit att göra. Sen efter två timmar får vi veta att det jävla skitplanet är försenat 21.30 på kvällen. För idioterna har fortfarande inte lagat planet för förra veckan. Skratta eller gråta? Vi skrattade, för det var en sån sjuk situation. Så vi alla typ 300 svenska blir iväg skjutsade till ett hotell i huvudstaden, där vi fick hänga och fick bli serverade (kall) köttfärssås och pasta. Sen traskade vi runt i stan lite och satt av tiden till 18 på kvällen då bussarna hämtade oss igen. Väl på flygplatsen var det bara att hoppas. Då flygplatsen stänger 22.00 för ön har massa (just då idiotiska) havssköldpaddor kommer upp på stränderna på nätterna för att lägga ägg. Och flygplan skrämmer dem. Vi väntar och hoppas. Vi ska tydligen få ett plan från italien som ska hämta oss. På väg säger dem. Snart här säger dem. 21.30, då planet skulle gå, har inte ens planet landat. 21.45 landar det. Vi har fortfarande inte fått någon info om vi kommer få lyfta. Men tydligen har vi fått det och planet lyfter 22.30 och vi är äntligen, ÄNTLIGEN, på väg hem. Landar vid halv 1 på natten, är hemma hemma strax efter 3. 
 
Vi kunde dock roa oss oftast på flygplatserna. Ofta fick vi svackor då vi var så trött och slut att vår humor var så låg. Skrattade verkligen åt allt. 
 
/S


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0