Den gyllene fiskmåsen

Hörde nyss på radion att de nu erbjuder rundturer i Donkens kök. För att se vad som händer, hur dem lagar den s.k hamburgaren osv.
Ohygieniskt AB.

Historia lektion
Hamburgaren kom till USA i med tyska immigranter från Hamburg i slutet av 1800-talet. Först var det en hackad biff, Hamburg Steak, senare tillkom även brödet, Hamburger (Sandwich).

Sveriges första hamburgerbar var Burger-Grill i Helsingborg, belägen vid Gröningen där Stadsteatern nu står. Denna invigdes 1956 av prins Bertil, som inmundigade restaurangens och kanske Sveriges första hamburgare. Med Burger-Grill startade en trend av snabbmatsrestauranger efter amerikanskt mönster, som sedan snabbt spred sig över landet.

På hamburgerrestauranger serveras hamburgare ofta med pommes frites och läskedryck. Hamburgaren förtärs på hamburgerrestaurangerna genom att den hålls i handen, ofta omslagen i en bit papper, eller som en "hamburgertallrik", där man äter med bestick.
Källa: Wikipedia

/S



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0