Blicken

Ibland behöver man ju inte prata, utan bara utbyta en blick och man vet exakt vad den andre tycker.
Så är det med mig och Linda. I många situationer så behöver vi bara snegla lite på varandra för att veta vad vi båda tänker. "Vi säger inget, så har vi inget sagt"
Som idag. Linda tycker inte om när folk snyter sig och hon snyter sig inte själv heller. Ofräscht helt enkelt. Så när en annan tjej i klassen snöt sig idag, så behövde jag inte ens kolla på Linda för att veta hennes blick. Isande riktgade mot den skyldiga, och ögonen sjöng "usch vad äckligt, typiskt och död"

/S

90-tals disco

Lite mer nostalgi. Sitter och lyssnar på Absolute Music 36, från 2001 Skivan som jag och vännerna nötte sönder under våra otaliga eftermiddagar på fritidsgården under mellanstadiet. Artister som Backstreet Boys, Britney Spears, NSync och Destiny´s Child spelas nu i mina högtalare! Dagens hits minus 7 år!

/S

Time flys by

Okej, jag har inte levt så himla länge men allt är relativt. Men kom på idag hur grymt fort tiden egentligen går och hur mycket som hänt den senaste tiden. Men som te.x för två år sen. Precis börjat tvåan, skoltrött, längtade tillbaka till sommarlovet,  Charlotte och Robin, gjorde som många andra, entre i mitt liv, hade två år kvar på Rinman, precis gett upp handbollen och inte den personen jag är idag. Måste erkänna att jag utvecklats och ändrats som person som mest dessa två, två opch halvt året som gått. Maria kan intygga om detta, då vi visste vem den andra var för tre år sen och idag umågs vi och pratar om allt.
Så mycket som hänt och ändrats sen dess! För det mesta har jag lyckliga minnen och ser med ett leende tillbaka. Sanna och min 07-sommar grym, hela trean i gymnsiet präglas av glada minnen, Maria som jag knappt kände för ett år sen är nu en av de viktigaste i mitt liv, personer som kommit, gått, återvänt och stannat kvar och så mycket mer!
De sensate åren har som sagt vart underbara och hoppas på många till!

/S

39 dagar kvar!

Dear Sara Åkerman, 
Your Queen & Paul Rodgers tickets for Saturday, 8 November 2008 19:00 have been dispatched and should arrive with you within 48 hours.

Yes, yes, YES!

/S

RAHAR

Tror jag har begått ett misstag. Jag ingår inte i en klass utan i en sekt. I fredags, som var en väldigt ogivande dag på Wenströmska. Vi pratade om vilka "spelrelger" som klassen skulle följa. Som triviselregler, som att respektera alla osv. Vi kom fram till Hjälpsamma, Ansvar, Respekt och Rak kommunikation (ärligt, uppriktigt och tydligt), d v.s RAHAR Det hela slutar med att framme i klassrummet står Cales, projektledaren, och mässar RAHAR, med engegemang på varje stavelse och tydlig uttal. Sen så måste vi i klassen lägga handen på brösten och svära en "trohetsed". Kommer inte ihåg hur den gick men något med att man hjälper varandra, har ansvar för sitt eget lärande och andras.
Lovar, så måste det nästan gå till när man blir invigd i en sekt.
Så välkommna till sekt KYAT08. You´re gonna love it.
Det var fredag, okej?

/S

Dagens melodi

Linda och jag har en liten grej för oss. Varje dag så sjunger vi på en speciell låt som sätter sig på huvudet resten av dagen. Idag blev det dock två låtar. Imorse började hon sjunga textraden "du är min man" sen kan vi inte mer av den låten så de fyra orden nynnade vi på under förmiddagen.
Sen mot eftermiddagen så kom vi i rikigt julstämmning och gick och trallade på "Jul, jul, strålande jul"
Musik är kul serru =)

Fick även chockbeskedet idag att vi börjar 8.30 imorn! Gääääsp! D.v.s att jag måste infinna mig på 06.52 tåget...då jag vanligtvis tar 07.52.
De sista fem minuterna av dagen så frågade vår magister Mats om vi kom ihåg vad som gällde inför imorn. Linda och jag sa 08.30. Resten av klassen mässade glatt att vi hade läxa. Suck och gäsp.

/S

The first lady

Bowling igår. Enligt mig så är det underskattat! Vi hade så roligt!
Sen några Smirnoff på det! Kanon!
Efter en stund så blev det min tur, jag tar upp mitt melongröna klot och skjutsar iväg. När mitt klot åkt förbi, så åker den lilla bommen ner framför käglorna...och stannar där. Fundersamma och lite förvirrad står vi och tittar på bommen och väntar på att den ska åka upp så att jag får skjutsa iväg mitt andra försök. Men den lyfts inte. Vi hämtar bowlingmannen bakom disken, han som jobbat där i all evighet och berättar problemet. Då frågar han vem som var sist med att spela. Min tre vänner pekar direkt på mig och säger "det var hon" allt för att skydda sig själva. Klart, det var ju jag som orsakat denna situation men dem kunde inte ha svarat snabbare. ; )
Bowlingenmannen granskar mig och frågar om jag hade tagit i när jag skjutsade iväg klotet. Jo men visst hade jag det, annars kommer det ju inte fram. Då berättar han att för 10 år sen instalerade dem ett system som registerar när ett klot åker mot käglorna, ungefär en laserstråel precis framför de röd/vita pinnarna. Men nu hade lasern inte registrerat detta utan bara att det hamnde ett klot bakom käglorna. D.v.s klotet hade en förhög hastighet föra tt kunna registreras.
Detta förvirrade hela systemet och stängde ner sig helt enkelt. Detta händer oftast killar, då de är lite starkare än tjejer. Men det hade aldrig hänt en tjej försen jag klev in där igår kväll!
Så jag kan med stolthet säga att jag var den första tjejen som lyckades med detta! Lite armmuskler har man ju fått från sina 10 år som handbollsspelare.

/S

Resor!

Igår kom två vänner hem från en vecka på Korfu! Igår åkte även två andra vänner till Turkland för en vecka och en annan stack till Italien. Jag då? Jag vill oxå åka dit det är varmt och skönt och slapp! Det prioterar jag ganska högt! Sanna däremot prioterar en stor säng, hehe. Över ett år sen nu jag var utomlands på solsemester! Men snart så, ska jag med till solen!
Men tröstar mig med London om några veckor. 40 dagar för att vara exakt!

Yo brandsläckarn! Nu är vi på väg till Arlanda och soliga Turkiet! Hihi.
Hoppas du har det bra där hemma. Tom hälsar! Puss!

Hoppas maten är äcklig!

/S

Nytt dunka dunka

Lagom då min dator bestämd esig för att ljudstrejka så följde min sterio i samma steg. Den vägrar att spela skivor helt enkelt. Ibland funkar det, när lådan känner för det. 9 av 10 ggr vill den inte. Radion fungerar, visst men hur kul är det?
Så nu när jag fick Queens nya skiva och inte kunde spela den då jag ville blev jag smått irreterad. Men idag har jag köpt en ny cd spelare. Liten. Svart. Billig. Jättenöjd! Så nu blir det Queen resten av dagen!
Köpte även en ny platttång. Så snart blir det dags att platta ut mina lockar.

/S

En tur på stan

Fick träffa älskilngen idag! Blir alltid lika glad! Så vi tog en liten sväng på stan som avslutades med en fika i Smedjan.
Vi hittade en ny affär idag, vilket vi tyckte var jätteintressant. Häftigaste provrummen jag sett på ett tag varje fall!
Som tidigare nämnt så köpte jag ju min efter längtade svarta jeans i veckan. Ungefär vid den tiden jag kom hem med dem bestämde jag mig för att lämna tillbaka dem. Lagom irreterad på mig själv! Tillbaka på ruta 1.
Men då, idag, inne Vero Moda affär, får jag syn på ett par! Lite lätt skeptiskt prövar jag dem! Satt som en smäck! Underbart!
Sen satte vi oss på Smedjan och snackade om allt mellan himmel och jord!
Perfekt dag på stan!

/S

Bläckfisks kunskap

Jag antar att min ursäkt är att det var fredags eftermiddag och min klass har extremt underbar humor.
Lena sitter inne med hur mycket kunskap som helst, imponerad. Ibland nödvändig kunskap och ibland kanske inte lika nödvändig. Idag berättade hon att bläckfiskar har snoppen under armen (fråga mig inte vilken) och när det är dags för parning så ska den alltså skjuta iväg snoppen mot den kvinnlga bläckfisken...på något vis. Vi förstod inte rikigt hur men vi fick ju genast bilder i huvudet hur en liten Petter Nikals med bläckfisk stuk flög omkring i havet och överaskade honan.
Så kom vi och tänka på hur det skulle vara om killar skulle ha snoppe under armen. Tänk på krogen, man står och pratar med vänner och sen helt plöstligt får man in ett främande föremål "down there" eller i munnen, så man får omkring och ser ut som Skriet. Sen skulle man behöva gå omkring att fråga vem den tillhörde.
Oj, vad kul vi hade!

Vid parningen överför hanen med en speciellt ombildad arm sperma till honan.
http://www.nol.edu.stockholm.se/biologi/ND1/blotdjur/blotdjur.htm#blackfiskar

/S

Onyttigheter

Mamma orkade inte laga mat. Jag kände inte heller direkt för det.
Det blev oxfilé pizza med bearnaisesås! Mums!

/S

Ursäkta vad sa du?

På väg hem från en dag i Västerås, så får jag två affärsmän mitt emot mig. Mp3 la av till min förtvivlan, så fick nöja mig med boken. Får då höra att en av affärsmännen är från granlandet med wienerbröd och pölsa som husmanskost.
Med andra ord, jag förstod inte ett ord av vad killen sa, då han inte pratar ur skägget och har gröt i munnen. Helt imponerad av att den svenske affärsmännen förstod. Oförståligt i mina öron. Under hela vägen hem så kunde jag urskilja ett tio tal ord. Ändå intressant det där med att språk kan vara så olika trots att vi ligger så nära.

En gång när lillebror var och spelade Partille Cup så vann de över ett dansk lag. Efter matchen så kom en rödvit handbolls spelare med rött hår fram till lillebror och började prata med honom. Min bror är lika okunnig i danska som jag, så han stod ju där och nickade. Han förstod inte rikigt om han fick en utskällning eller inte, för den här danske pojken lät lite arg i rösten. Sen tar han lillebror i handen, ler och går iväg. Helt ställd vänder sig lillebror till far, som har fått genen att förstå danska och undrar just vad som sades. Far berättar då att lillebror precis fick beröm för att sitt speladen under matchen.

/S

Long time, no see

Träffade Malin Gustavsson idag. Hon och jag gick i samma klass från 6-års till 9:an, så hon har ju funnits där större delen av livet, utom nu på senaste åren.
Hon jobbar i Stockholm parallet som hon går i skolan i Västerås, bor tillsammans med sin pojkvän i en lägenhet i centrala Eskilstuna och har en hund. Man ser på hela henne hur lycklig hon är och hur stolt över sig själv hon är! Med all rätt, den tjejen har inte haft det lätt med mycket, så blev så jäkla glad när hon berättade allt det här! Hon har verkligen fått kämpat och nu har hon det kanon bra! Förtjänar hon!

/S

Humor

2 1/2 män    (Jo, Ida det är äckligt kul)          Helt Hysteriskt
Masch                                                                   Allå allå emliga armen
Pang i bygget                                                      Vänner
Little Britain                                                         Scrubs
Christine                                                              Will & Grace
Seinfeld                                                               That 70´s show
How I met your mother                                      Våra värsta år
Parlamentet                                                         Cheers
The War at Home                                               Simpsons
Family Guy                                                           8 simple rules
Nisse Hults historiska snedsteg

/S

Dagens suprt!

Efter en väldigt lång avslutning för dagen så blir det att springa till bussen som går om ca 5 minuter. Jag, Linda och Jessica tar fart och börjar kuta genom Wenströmskas labyrint till korridorer. Jessica först, sen jag och sist Linda. Mitt under motionspasset så frågar Linda "Sara, du har min matlåda va?" "Ja, det har jag, vill du ha den nu eller kan du vänta?". Till min stora lättnad kunde hon vänta tills vi satt på bussen. Efter det börjar Linda att sjunga dagens trudilut "Non stop, Center och Plopp". Jag försöker springa och skratta samtidigt vilket inte var det lättaste. Sen när vi kom till dörrarna så stöte vi på ett problem. Det var låst och vi fick inte upp dom! Stod vid varsin dörr, lite frustrerade/skrattande över att ingen av oss fick upp dörrarna. Men så, äntligen var vi ute från skolan så ser vi bussen! Vi hann i tid!

Fick även lära mig idag att Linda ömsar tånaglar. Intressant kvinna, den där Linda.

Non stop, Center och Plopp

/S

Vänskap

Visst är det skönt när man känner att man kommit närmare en person
som redan betyder mycket för en?
Ha ett rikigt bra samtal eller en upplevelse och sen känna
efteråt att fan vad skönt det är att ha den personen i ens liv?
Älskar den känslan

/S

SDI är nu avslutad

Idag avslutades min kurs som på gått i tre dagar. Under dessa tre dagar så har mina två lärare försökt att gå genom 5 psykologikurser. Gick ju så där men kul har vi haft!
Dagen avslutades med ett intyg...och en bulle, till klassens stora glädje! Tar en liten kanelbulle som ser smarrig ut och äter medans jag och Linda sitter och diksterar något...kommer icke ihåg vad men roligt var det säkret, det brukar det vara med Linda. Lägger då märke till att Lindas bulle minsann inte är en vanlig kanelbulle, nej nej. Hon har någon speceillare med grönt gegga i! Sån vill jag ju oxå ha! Vad är det för jäkla särbehandling?! Min dag blev genast mindre menningsfull

Det du inte hittar i mitt kök, finns inte i min dolmio sås

/S

Ribban är lagd

Min vän Ida fyllde ju hela 19 år häromdagen. I helgen fick jag veta vad hennes pojkvän gett henne i födelsedagspresent. Han hade gett henne två Kinderägg. Den ena var prydd med lappen "Öppna mig först" eller något liknande. Lydig som Ida är öppnar hon det ägget och i den lilla gula plastbehållaren finner hon en till lapp "Nej, här var det tomt"
Så då öppnar hon nästa ägg. I den lilla gula så ligger det ett par jättefina örhängen.
Tom, som pojkvännen då heter, har alltså försiktigt öppnat Kinderäggen...lagt ner lapp och örhängen i varisn guling...sen smält lite chockald och pusslat ihop det hela igen. 
Ida hade tydligen inte märkt att han hade klistrat ihop halvorna igen. Inte ett ägg, utan två ägg! Gulligt? Oja! Sånna historier är det ont om nu för tiden.
Denna present kommer jämföras med kommande presenter från framtida pojkvänner.

/S

Nattliga samtal

Älskar givetvis att prata med vännerna. Både flamsigt, allvarligt och allt där emellan.
Men det är något visst med att ligga i sängen, mitt i natten och prata med någon man tycker om. Fyllesamtal för all del men om båda är nyktra och fina så gillar jag att småprata.
Vet inte varför, men jag gillar det. Så ring, jag svarar

/S

På väg hem

Ibland blir jag så trött på mig själv att jag bara vill skratta..eller gråta. Kanske både och?
På väg hem från skolan, tar jag som alltid en fönster plats på tuffetuffet som ska föra mig hem. Idag kom tåget några minuter tidgare, vilket aldrig händer, då det är SJ vi pratar om.
Men sätter mig, knäpper på mp3 och plockar upp min bok. En tjej på runt 25 år sätter sig brevid mig. Min fönsterplats ger en vy ut på perongen och dess trevligheter, det vill säga en bänk och en överfull papperskorg.
Efter några minuter så tittar jag upp från boken och blickar ut, för det är en rörelse som fångat min uppmärksamhet. I ren panik tänker jag. "Herregud, perrongen rör på sig" Sätter mig stelt och ska till att göra ett litet utrop att perrongen rör på sig när jag kommer på att tåget har börjat åka. Kväver mitt uttalande, tjejen brevid kollar lite snett på mig och sen återgår jag till min bok.
Som sagt, skratta eller gråta?

/S

Mission completed

Jag har hittat ett par svarta jeans till min stora lycka! Efter blod, svett, tårar och oändligt letande har jag nu ett par! Känns bra!
Nu har jag lovat mig själv att inte köpa något mer i klädesväg försen efter London.
Haha, nästan så att jag trodde på det själv, men jag kan ju alltid försöka

/S

Brist? Inte i E-tuna

Eftersom mitt ljud på datorn är urfunktion för tillfället, till min stora sorg, så får jag offra mig att lyssna på radion. Det kan ju hända att de spelar en bra låt, vem vet?
Hur som helst, det ringde precis in en tjej och berättade att hon håller på att pluggar till körskolelärare och ska kanske starta eget. Då gratulerar radiomänniskan henne och säger att det är bra eftersom det faktiskt inte finns så många.
Radiomänniskan har uppenbarligen inte vart i Eskilstuna.

/S

Shopaholic?

For iväg till Västerås idag med mor min för ännu mera shopping.
Ibland undrar jag om jag har ett shoppingproblem. Eller rättare sagt så jag tänker på det ganska ofta och kommer fram till att jag nog har det. Men det går i vågor. Ibland köper jag inget och andra gånger köper jag allt.
Dessa två dagar har jag spenderat pengar på två kjolar, en väska, två par strumpbyxor, fem toppar och en bh. Okej, kanske inte så mycket, men med tanke på att förra veckan så köpte jag ungefär lika mycket. Allt detta i jakten på ett par svarta jeans. Kan ju säga att det uppdraget misslyckades....för hundraelfte gången.
Så ja, jag är nog en shopaholic. Ehh, nån ska ju vara det oxå  =)

/S

Lördagen

Började relatvit tidigt med destination Norrköping, det köping jag inte besök under mitt 19 och 5 månader långa liv.
Anländer och börjar med att inspektera staden, det vill säga stadens shoppingmöjligheter. Mycket bra utbud, och åkte hem med mycket mindre pengar än vad jag kom dit med.
Efter en lunch så fortsätte äventyret ut mot en liten förort med namnet Åby. Här skulle dagens egentliga anledning för rodtripen äga rum, min lillebrors handbollsmatcher.
JSM har dragit igång och det var steg 1 som skulle spelas. Första matchen vann de med 23 bollar. Utklassning, ja. Nästa match hade samm utgång med en stor vinst.
Trivs i sporthallar, växt upp där så det känns hemma.

Väl hemma så brummar jag iväg till Lovis för en liten träff med henne, Ida, Sanna och Gurra. Där kollar vi på Ilusionisten med favortien Edward Norton. Mycket bra film, rekomenderar att se!
Efter det förflyttades jag, Sanna och Ida med hjälp av två bilar till en lägenhet på en annan del av Eskilstuna vars inneboenade heter Martin. Var en liten fest där med både gamla och nya bekantskaper! Hade rikigt kul!

Så dagen har beståt av handboll, shopping, vänner och skratt! Kan inte bli mycket bättre!

/S

Tipptopp!

Mår bra! Mår skit bra idag! =)
Hade en tröja på mig idag som med en liten flodhäst som sa "Living a good life"
Stämmer till punkt och pricka!
Den 27 juli var min nationaldag! Igår var yttligare en sådan, 18 september är min andra nationaldag! Lyckos mig som har två!
Kommer bli så jäkla bra det här!

/S

Samtal på linje 10

Två pojkar. Skulle chansa på 14 år. På väg hem från skolan. Sätena framför mig.

Pojke 1: Har du flickvän?
Pojke 2: Nej, har du?
P1: Mja, jag vet inte rikigt. Vi hånglade tre timmar igår, men räknas det då?
Svårt att veta liksom.

P2: Ja, det är sant.

/S

Tho Cosmos Rocks

Överlycklig!! Fick Queen+Paul Rodgers nya skivia idag!! Den är så bra! Sitter och lyssnar på den ny och får gåshud för varje låt!! Peppad till tusen för 8 novoember!

/S

Gråtkalas i KYAT-08

Idag skulle vi hålla lovtal inför klassen. Man fick välja precis själv vem man skulle tala till i i vilket tillfället, som te.x sin farfars begravning.
Vi lyssande då till 30 lovtal och vi grät säkert till 20 av dem. Det var så sorligt och/eller fint. Det var helt otroligt. Vi satt verkligen och grät och snörvla! Visste inte att klassen var så känslomässigt laddad. Söndergråtna stapplar vi ut till matsalen och samlar hos för andra halvan som ska prata efter lunchen. Först satt man och smågrät för sig själv men sen när man upptäckte att alla andra oxå grät så gjorde man det mer öppet. Satt och skickade runt näsdukar. Ett rikigt gråtkalas som sagt.
Jag valde att hålla ett lov till KYAT-08, vilket jag måst säga blev rikigt bra.

/S

V.I.P

Ska ju som bekant till London i november. Så sjukt taggad! Kommer bli så jäkla bra och skitkul rent ut sagt! Längtar!
Men än var inte alla glada överaskningar slut, nej då. Min mor berättade precis att hennes jobbarkompis systers man jobbar på en klubb i London, som ligger precis brevid Wembely. Han har möjligheten att sätta upp mig och Tom på VIP listan! Hur coolt är inte det då?! Så efter en grym konsert så går vi vidare till krogen och flaschar med att vi står på listan!
Sova? Inte en chans när man är i London! Bortkastade pengar ju!

Queens nya skiva kommer ut på onsdag! Guld värd!

/S

Far far away

Jag tycker inte om att Maria inte finns här i stan längre. Vill ha henne här, så man kan åka till henne för att prata när det verkligen behövs. När det krisar och man behöver hennes ärlig åsikt! För hon är ärlig, det vet jag! Och jag behöver den ärliga åsikten, alltid!
Jag är jätteglad över att hon har flyttat ditt för att uppfylla sin dröm, att hon trivs där och allt det där!

Men självklart, hon är ju bara ett telefonsamtal bort, men halva grejen är ju att ha henne här, hennes ansiktsytryck och allt det där! Saknar! <3

/S

Grattis!

Ida Kristina Blank fyller idag 19 år! Ganska lam ålder men det är ett år närmare 20 =)
GRATTIS!

/S

Helgen

Ber om ursäkt för min frånvaro men helgen har vart fullspäckad med skoj!
Efter skolan så träffade jag Maria för en fika och välbehövt snack!  =)
Kvällen tillbringades i Tuna Vallen för en avskedsfest för Petra som flyr landet för Staterna under ett års tid.
Sen efter det blev det utgång till Nybron! Rikigt kul hela kvällen med endast roligt folk!
Lördagen var lugn med bara slöande och slapp! Hur skönt som helst! På kvällen bar det av till Jenny för en tjej/drinkkväll! Hur kul som helst! Denna dag har hittils bara vart slapp och myspys! Underbar helg med andra ord!

/S

IQ befriade?

Jag vet inte varför men när Ida och jag är tillsammans så skjunker vår IQ drastikst. Vågar påstå att vi annars är relatvit smarta, eller ja, varje fall hon. Men vi får våra ljusa stunder då man undar om våra hjärnhalvor egentligen är ihoppkopplade.
Som förra veckan på bröllopet. Vi skulle ställla in lite saker i kylskået som behövde stå kallt. Varorna står på en rullvagn på andra sidan köket. Då ställer sig Ida och jag och langar till kylskåpet. Ida plockar upp, tar två steg till mig som ställer in i kylskåpet. Sammarbetet funkar fläckfritt. Efter ett tag så ställer jag mig och kollar på vagnen, vagnens fötter och sen kylskået och frågar Ida "Varför rullar vi inte vagnen till kylskåpet istället?"

/S

Sesam, öppna dig!

Efter en kort och ganska mennigslös skoldag så tog jag och några klasskompisar vårt pick och pack och begav oss hemåt. Allt gick fint och enligt planerna, tills vi kommer till dörren som leder oss ut i det kalla september vädret. Där ställer vi oss, 5 personer med någorlunda IQ, och kollar på handtaget. Verkligen glor på dörren och hoppas att med ren vilja kraft att den ska öppna sig. Flera sekunder står vi, tills en tar steget fram och öppnar dörren...Starkt gjort! För annars, vem vet hur länge vi hade stått där och försökt att psyka handtaget?

/S

Gnällbältet

Tog en sväng på stan idag med Linda i väntan på tåget! Helt ur det blå, berättar hon något som jag inte trodde om mig själv. Som jag inte ville skulle vara sant. Folk har sagt det att det inte vart så och jag trott på dem! Så kommer Linda och stör min ro! Nästan som en mardrömm som blir sann! Vill inte vill inte vill inte!
Det hörs att jag är från Gnällbältet! Hon säger att jag gnäller ibland. Under mitt föredrag som jag höll förra veckan så hade jag sagt "blö" ...hon tyckte man skulle säga "blöda" Kom på mig själv att jag nog säger blö, men det heter väl så..här i trakterna..eller? Okej, fine, det heter "blöda" men varför inte förkorta det hela till "blö" sen lite gnäll på det?
Allt för dialetker, de flesta är jättefin, göteborska tack, men gnälla måste vara den värsta. Men kanske ska vara patrisotisk och stå för där ifrån man kommer? 

/S 

Med en arom av mocka

Var nere i centrala Västrås idag för tentan och lunch. Tentan gick helt okej.
På lunchen presenterade Spicy Hot för tjejerna från Sala som går i min klass. Som alltid var det god mat där och den blev helt klart godkänd av Sala ligan.
När vi träder ut ur resturangen, för att vandra vidare till ett studiebesök, så möts vi av en lukt som tydligen lagt sig av hela staden! Koskit! Som det var en parad av kossor som vandrat genom staden och uträttat number two.

/S

Plugga?

Har min tenta på Vörd imorn. Ska infinna mig på Komvux sal 170B kl 9 för att ha en tre timmars skrivning.
Borde väl plugga till det, men känner just nu att plugga är väldigt överskattat.
Vet att jag kommer ångra detta beslut imorn "skulle ha kollat det där för säkerhets skull".
Men just nu så är det så mycket skönare och göra absolut ingeting. Prata med vänner, kolla på tv och bara va!
Sofia stödjer mig i mitt beslut då hon också skiter i att plugga ikväll.
Känns bättre när man är två.
/S

Ordning igen

Idag var det samma busschaufför hela vägen från stationen till skolan.
Kändes skönt, säkert. Fick sinnesro

/S

Första gången

Sitter och pratar om första kyssen, och mycket andra första, med en vän.
Kommer ni ihåg er första kyss?

Min var med Emil Andersson, en klasskompis. Tror vi gick i 1:an. Vi var hemma hos Rebecca, inne på hennes rum. Vi hade låst ut hennes systrar och Linn, som var vår klasskompis men av någon anledning inte fick vara med.
Så där inne på rummet låg vi och tryckte. Kollade på Rummel och Rabalder och klagade på att ingen tog ostbågarna när de flög den flygande mattan! Ytterst romantiskt!

Träffade ju Emil i helgen på Nybron, för första gången sen vi slutade 9:an. Han är sig så sjukt lik! Han har äntligen växt ikapp, blivit längre än mig för sjutton! Rikigt kul att träffa honom faktiskt!

/S

Incest is the best!

Jag ska inte ens försöka att kartlägga den incesten,
men jag och Sanna är medlemar, båda två!
Hon och jag! Yes, jag är inte ensam!

/S

Da Wedding

Efter en fika med Rille, Micke och Jimmy som var till Mickes ära på födelsedagen, infanna jag mig kl 5 på Odd Fellows i lördags.
Det var bröllop, middag och fest! Skulle stå för servicen och hade sjukt kul hela kvällen! Kanske inte låter som man ska ha kul, men gästerna var grymt roliga, hade ju Ida och Sanna som sällskap och vara "bartender" var rikigt skoj!
Fick plocka med det mesta och förbereda mycket! Fick ju även smaka på maten och bröllopstårtan, grymt gott! Sen så var man med uppe på dansgolvet med gästerna och festade loss! Kan inte nog understryka hur kul jag hade! :D

Vid halv 1 så är vi klara och då kommer Martin och plockar upp mig för att fortsätta festandet. Vet inte rikigt vart vi hamnade men kom dit och fick träffa både Malcolm och Jenny! Inte så många på festen, då många redan gett upp men vi som var kvar hade rikigt kul!
Denna stad är åter igen för liten då jag kände DJ:n!! ller rättare sagt, min pappa känner honom, jag vet vem han är tack var handbollen.
Sen efter det fortsätte festen hos Martin, dock inte så mycket till fest när vi väl kom dit men då vi var ganska trötta.

Hade en så sjukt roliga lördag! Tack allihopa! :D

/S

Förvirrad?

På buss linje 10 på väg på Wenströmska, som avgick från stationen 08.29 satt jag. Kliver på, visar mitt lilla buss kort för chaffisen och sätter mig en plats. I godan ro sitter jag där, lyssnar på musik och väntar på min hållplats.
Ungefär 3 hållplatser innan jag ska gå, av slänger jag en blick i chaffisens backspegel och möts av en förvirrande upptäckt!
Där sitter en man, ca 30 år, mörk hår, ganska kraftigt bygd och glasögon...det vill säga inte samma chaufför som när jag gick på bussen för 10 min sen! Den som satt vid ratten och som jag visade biljetten för  var runt 60, gråhårig, såg ut som han skulle gå av när som helst och hade inga glasögon!
Vad i helv...? tänker jag? När bytte dem? Har jag bytt buss utan att tänka på det? Vad händer med universum?!
Självklart måste de ha bytt någonstans längst vägen, men när?! Lovar att de inte stannade tillräckligt länge vid en hållplats för att byta chauför!
Västerås busstrafik skrämmer mig...

/S

Fredags kvällen

Efter Jakobs fest så stack jag och några andra ner på stan med sikte Nybron. Ställer oss i kö, med körkorten beredda för att visa vakten. När det väl är vår tur så visar han att vi ska fortsätta gå in...utan att behöva visa körkortet. Det är stort. En milstolpe. typ
Väl inne var det jättekul, träffade många nya och gamla ansikten! Först så träffar jag Emil Andersson, den killen har jag inte träffat sen jag slutade 9:an. Sen känner jag hur någon nyper mig i sidan och där står Sebbe med ett brett flin som vanligt. Länge sen jag träffade honom, men det är alltid lika kul!
Ikväll blir det jobb och sen utgång!

/S

Det blir aldrig som man tänkt sig

Från utgång med Robin, till att kanske göra något med Sanna och
slutar med att åka hem till Jakob!
Kommer bli en grymt rolig kväll!

/S

Fredagen den 5/9

En perfekt slappar dag!
Fick sovmorgon, vilket var grymt efter längtat! Sen for jag iväg med mina vapendragare Tom och Ida till det omtalade Lager 157. Gick omkring där några timmar, prövade kläder och sen tog vi en fika.
Väl hemma i stan igen så släppte Tom av mig och Ida vid Odd Fellows, där morgonadagen ska spenderas.
Fick träffa Lovisa efter nära tre månader! Jättekul! Gick genom uppgifterna för imorn.
Imorn så gifter sig Lovisas syter Matilda med sin Niklas. Bröllopsfesten ska äga rum på Odd Fellows och jag ska vara servitris/disakre/in-utplockare/bartender osv
Nu sitter jäg här och väntar på att duschen ska bli ledig, sen får vi se vad kvällen bjuder på =)

/S

Princess Sparkle!

Vännen Rille har skaffat sig ett litet husdjur! En liten ödla som enligt googles bilder är jättesöt! Frågade om den hade något namn än och det hade den inte för man vet tydligen inte vad den är för något helt enkelt.

Rille | The Beertender säger:

den är för ung för att man ska kunna se en skillnad

Sara säger:

Men liksom....Princess Sparkle! Passar om det är en tjej
och om det är en kille får han helt enkelt bli bög!

Rille | The Beertender säger:

ummm don´t think so

Den ska hete Princess Sparkle, får väl ha en lite namncermoni när Rille inte är med.

/S

Kvällsunderhållningen

Idol är kul att titta på nu när det är auditions! Sen när de sållat bort alla mindre talangfulla så är det inge kul att titta, då alla kan sjunga.
Ibland kommer det ju in folk som verkligen har en för snäll mamma. Mödrar ska vara snälla men de ska även säga åt barnet att de inte är tillräckligt talangfulla för Idol, för då slpper de skämma ut sig på nationell tv...Men varför klaga? Jag får ju underhållning och ett gott skratt!
Har ni tänkt på en grej med juryn? Han som sitter längst till höger, han med hår?
Han är lik han Mac från CSI New York...eller är det bara jag?

/S

Mumintrollet goes west

Min vän Tuomi berättade precis för mig att han bokat sin omtalde resa till Asien nu. Så grymt avundsjuk. För att "prata" Tuomi så säger jag Ät skit.
Så fem veckor ska han vara borta den jävlen! Lämnar mig här i kalla och regninga Sverige för varmra breddgrader! Förståligt förvisso, men jag vill ju följa med!
Hoppas han bränner sig...eller får skavsår!

/S

Shake it!

Idag skulle vi berätta ett barndommsminne som man dragit lärdom av. Skulle ha som ett lite tal med en intresseväckande inledning och en bra avslutning.
Valde att berätta om den gången då jag skar mig i handen som 6 åring ute i skogen på en friluftsdag. Det blödde ganska ordentligt och jag vill ju att det skulle sluta blöda förstås. Gjorde inte ont eller något men, det ska ju inte blöda, fattar väl vilken 6 åring som helst. Så då kommer Linda med den genialla ideén att jag skulle skaka på handen för då skulle det tydligen sluta blöda, enligt hennes diagnos och medicinering. Så jag skakar för glatta livet men det slutar då inte blöda (no shit) så jag letar rätt på en fröken för att säga att det blöder. När fröken får se mig håller hon på att svimma. Där kommer jag trallande, med blod över hela mig och speciellt i ansiktet. Var ett par skräckslagan minuter för fröken innan hon fattade att jag inte blödde från huvudet, utan bara från handen. Tack Linda
Lärdommen var lyssna inte på Linda! Ne det var de inte men kunde ha vart!

/S

Datagrund grundligt fortsätter...

Hellsefyrens. Så svär Linda. Inget jävlar eller fan, som vissa andra (jag), utan men svordommar som inte låter så farligt, som dem är under kamoflage.

Min lärare går nu genom hur man alltid har rubriker högst upp på sidan. Helt seriöst, på whiteboardtavlan där längst fram i klasstummet står det Rubriker överst på sidan.
Pga detta sitter jag och bloggar lite, kollar runt på nätet och gör allt man inte ska göra på en datalektion. Men jag menar, Rubriker överst på sidan. Behöver jag säga mer?
Kan ju med glädje medela att detta är sista datalektionen, för vi har tent på onsdag.
Bara 29 minuter kvar till lunch!

/S

Gästskribent: Linda Lans

Tjo Fadderittan!
Här sitter vi, två medelålders damer med 19årskris och lyssnar på vår vördlärare Birgitta.
Hungriga, törstiga och långt bort i västerås.
Men det är dumt o klaga, right :)

Tack för mig

Fåfäng? Lite kanske

Kväll. 23.00. Sex and the City börjar precis.
Rille | The Beertender säger:

Haha, det regnar...inte en chans att du skulle komma hit

Sara säger:

Nee, håret skulle locka upp sig

Sara säger:

skulle se ut som en pudel

/S

Queen & Paul Rodgers!

Den 8 november har Queen och Paul Rodgers avslutningskonstert på Wembley Arena i London med start kl 19.00. Jag kommer vara där! Är så jäkla glad!
Flyger till London på lördagsmorgonen, kollar läget i staden. Sen bär det av till Wembley för den bästa konsterten jag kan tänkas gå på! På söndagen blir det lite mer turistande i London och sen bär det av hem! Fan vad bra det här kommer bli! Längtar! It´s a dream come true!

/S

Udda

Kollar på "Vem vet mest?" som är ett frågesport program vilket jag tycker är grymt kul.
Den ena tävlande heter Måns Per..hur gulligt är inte det då?

/S

Dagens motion!

Idag, efter en helt värdelös dag i en den iskalla datasalen, så fick vi sluta lite tidigare. Jag traskar lyckligt ner till bussen som ska gå 14.26, dock lite ledsen över att jag missar 14.35 tåget, men hade ju en bok, mp3 och tänkte införskaffa lite onyttigheter som jag kunde roa mig med i väntan på nästa tåg som skulle gå en timme senare.
När jag står vid busshållsplatsen kommer Terece, en tjej i klassen, och erbjuder mig skjuts till stationen för hon skulle änåd åt det hållet. Tacksammat hoppar jag in bilen och vi brummar iväg. Väl vid stationen säger jag hej då och slänger ett öga på klockan. 14.34. Jäklar, tåget går om en minut! Hinner jag?! Klart jag gör, efter tre år med Mats som idrottslärare så måste det gett resultat.
Likt en nigrian i upploppet, springer jag genom tågstationen, sen blir jag Sara Trapptämjarn då jag springer upp mot toppen, sen genom den, då, oändliga övergången mot spår 5! Ner för nästa trappa och ut brevid spåret. Anfådd och lite smått varm blickar jag upp mot den svarta skylten med neongröna nuffror och bokstäver. Nytid: 14.45.
Jaja, lite motion har väl ingen dött av?

/S

Fashion!

Varje gång jag ser den, så får jag en motbjudande känsla. En kall kår går längest hela ryggraden. Allt jag vill är att stänga av tv:n eller byta kanal. Men oftast så ligger fjärkontrollen utomräck håll och jag är helt enkelt för alt för att anstänga mig, så pinas jag. Blundar hårt och håller för öronen, hoppas att det är över snart.
Med håret, det blå ögonen, jättekristilen i örat och snobb kostymen vill jag inte mer!
Brolles nya MQ reklam, nej tack!

/S

Hemuppgift

Jag som svor för några månader sen att det skulle dröja några år, om ens någonsin, att jag skulle göra en läxa igen. Men nu sitter jag här med en sån där jävlen som ska göras tills imorn "suck".
Ska hålla en kort presentation om mig själv imorn. Tänkte genast tillbaka på alla SvC lektioner vi haft...Kobran...fin avslutning...prata högt och tydligt...Gun....allt det där.
Kommer ni ihåg hur hon alltid kom in på måndags morgonen och sa att vi skulle vara tacksamma för en ny underbar dag...sen undrade hon varför vi såg så trött ut? Undra hur många gånger jag höll på att strypa henne med sitt påklistarade leende?
Förlåt, för min negativitet, borde vara tacksam för denna underbara dag i stället!

/S

Alltid redo?

Börjar tro att dettta inte är en rikigt utbildning, då vi återigen har tillbringat hela förmiddagen med lek och stoj!! Hur kul som helst!
Ena leken, eller övningen som det så vuxet hette, gick ut på att ta fram lite fördommar vi hade om varandra. Läraren a.k.a lekledaren ställde ett påstående och den personan man tyckte påståendet stämmde in på, skulle man lägga handen på. Det ena påståendet var "Lägg handen på den ni tror har vart scout"  Visste att någon vart scout i klassen men innan jag visste ordet av, hade hälften av klassen flockats runt mig och alla ville ta på mig....inte för jag är så himla bra, utan helt enkelt för att de trodde att jag vart scout!
Hur i hela friden kan de tro det?! Inte dirket så att jag briljerade med mina kunskaper om kottar och barr, eller vad nu scouter kan, när vi var ute i urskogen.När jag kollade runt mig och möttes av mina klasskompisar tafsande händer ställde jag mig och skrattade. På något konstigt sätt tolkade vännerna detta som att de träffat rätt och sträckte stolt på sig!
Snacka om miss.

/S

Speak up

Har ni tänkt på en sak? När det kommer till vuxna och mobiletelfoner, så är det ett intressant möte. En av de äldre generationerna mot den nya tekniken.
Till att börja med, när de pratar i denna yuppie nalle så skriker dem som om de pratar med någon på andra sidan fotbollplanen. "Hallå, hör du mig, för jag hör dig men jag vet inte om du hör mig så svara om du hör mig så jag vet att du hör mig". Denna eviga ramsa som gör att man inte kan svara dem att "Ja, man hör dig klart och tydligt, du behöver inte skrika"  De kanske vill vara tydliga, men det finns gränser för allt.
Men egentligen, när de pratar i hemma telefonen så pratar de i en normal samtals ton, men när det kommer till mobilen så måste de ta i. Saknar de tryggheten med sladden eller?
Sen när de ska sms:a. Jag tycker det är rikigt roande att studera när den vuxne knappar in meddelante med pekfingret i slow motion. Min mamma är en av dem. Hon är inte så snabb så ofta brukar jag få mobilen och slänga ihop det hon vill ha sagt. Min mormor är däremot grymt duktig på att prata i normal ton och sms:ar helt själv.

/S

Microsoft Word 2007

Min lärare envisas med att säga Vörd. Störande? Ja. Är hon Svensson svensk? Ja

/S

Lärorikt

Sitter nu i skolan på min första riktiga datalektion, Läraren är en blandinga av de två geografi lärare som finns på Rinman. Mina öron blöder för att hennes röst skär sig i öronen.
Rädda mig!
Fick ett papper med den första uppgiften nyss. " Kan du ändra rubriken till Arial och texten till Times New Roman?" Det följs av den steg för steg beskrivning om hur man ändrar textformat och storlek. Sammanlagt 5 punkter. Nu börjar genomgången av detta papper, steg för steg....
Till lunchen ska vi säkert lära oss att äta med kniv och gaffel.....

/S

Sara Elisabeth Åkerman

Let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

RSS 2.0